Ultimatum aan Albemarle Catalysts voor beter cao-bod

0
114

Het cao-onderhandelingsproces bij Albemarle Catalysts is vastgelopen.

Onderhandelaar Münire Manisa van CNV Vakmensen stelde vrijdag namens de vakbond een ultimatum aan de chemische katalysatorenfabriek in Amsterdam. ‘Na negen keer tevergeefs onderhandelen zijn we terug bij af, bij onze oorspronkelijke cao-inbreng.’

Manisa: ‘Albemarle functioneert goed en is doelwit van menig concurrent vanwege de strategische producten die Albemarle maakt. In Amsterdam produceert het Amerikaanse Albemarle onder meer lithium, een belangrijk component voor bijvoorbeeld elektrische auto’s.’

‘CNV Vakmensen verlangt van Albemarle een cao voor de duur van twee jaar met een loonsverhoging van minimaal 5% per jaar. In de cao wil de bond ook afspraken vastleggen over de verruiming van het geboorteverlof’, zo verduidelijkt Münire Manisa de inzet.

De bond wil daarnaast het arbeidsproces vóór AOW-datum verlichten door een 80/90/100-regeling te implementeren, voor wat betreft de verhouding werkuren, beloning, pensioenopbouw. Dit regime moet 10 jaar voor pensionering mogelijk zijn.
Een uitkomst hiervan is dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven voor de onderneming, een belangrijk arbeidsvoorwaardelijk thema voor CNV Vakmensen.

Albemarle krijgt tot dinsdag 8 maart 12.00 uur de tijd om te reageren en terug te keren aan de onderhandelingstafel met een goed cao-bod.

Bron: CNV Vakmensen, 4 maart 2022

Lees ook
Onderhandelingsresultaat CAO Albemarle 2018-2019
Uitzendkrachten hebben recht op inlenersbeloning, CAOWijzer helpt
CAOWijzer.com