NBBU: VIA CAO Polen verstoort arbeidsmarkt

0
1310


Logo NBBU
9 februari 2009
De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) heeft het principeakkoord van de VIA vergeleken met de NBBU-Cao en vindt het niet acceptabel dat de Internetvakbond beide cao’s gaat afsluiten.

De uitzendbranche is niet gebaat bij verdere differentiatie met een derde cao, stelt de NBBU, naar aanleiding van de aparte uitzend-cao die de Vereniging Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) wil afsluiten voor arbeidsmigranten. De VIA-cao zou verstorend en concurrerend werken.

VIA-cao verstorend en concurrerend
De nieuwe VIA-cao zou te zeer negatief afwijken van de NBBU-Cao op gebied van rechtspositie, loon en opvolgend werkgeverschap. De VIA cao voor Polen zou volgens de vakbond “zeer verstorend en concurrerend werken op de markt en daarmee ook een zuigende werking hebben en zorgen voor een verslechtering van het imago van de uitzendbranche.” De NBBU heeft de Internetvakbond (ook deelnemer aan de NBBU-Cao) opgeroepen niet deel te nemen aan de voorgenomen cao, maar te kiezen voor een structurele en betrouwbare bijdrage aan de NBBU-Cao.

Kamer wil geen aparte cao

Ook de Tweede Kamer liet deze week weten niets te voelen voor een aparte CAO voor Polen.

Gerelateerd nieuws
> Kamer: geen aparte CAO voor Polen
> CAO voor Arbeidsmigranten (VIA) wekt woede ABU

Bron: NBBU, 9 februari 2009