Stakingsmelding: Unox, Oss

0
84

| Download CAO Unilever » |

De werknemers van de Unox-worstfabriek in Oss hebben dinsdag tijdens een protestmanifestatie uitbreiding van hun stakingen aangekondigd.

Zo’n tweehonderd worstenmakers van de Unoxfabriek liepen dinsdag in een lange mars door Oss tijdens hun vijfde stakingsdag in een week. Na de mars kozen de stakers er massaal voor om de stakingen te verlengen.

Niels Suijker, bestuurder FNV Voedingsindustrie: ‘De staking van vandaag is verlengd tot morgenochtend en daarna legt iedere dag een andere ploeg het werk neer, tot en met zondag. De fabriek draait daardoor deze hele week niet meer. De medewerkers willen dat Unilever goede afspraken voor hun overgang maakt.’

De FNV wil harde garanties van Unilever over pensioen en werkgelegenheid en betere afspraken over een aantal andere arbeidsvoorwaarden die Unilever en Zwanenberg willen versoberen. Bij de Unox-fabriek in Oss werken zo’n 300 medewerkers.

Bron: FNV, 14 november 2017, zie ook NOS

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Meer over de Waadi