Stakingsmelding: Smurfit-Kappa

0
139

Bij Nederlandse vestigingen van de Ierse verpakkingsfabrikant Smurfit Kappa wordt vanaf maandagmorgen 13 april gestaakt.

Het gaat om de fabrieken in Oude Pekela (De Kroon en Smurfit Kappa GSF), Hoogkerk (De Halm), Coevorden (Hollandia) en Bad Nieuweschans (De Dollard), en de vestiging Trimbach in Bergen op Zoom. Smurfit Kappa wil de massiefkarton- en kartonnagefabrieken verkopen aan de Duitse investeringsmaatschappij Aurelius. Bij alle bedrijven samen werken in totaal 630 mensen.

Smurfit-Kappa wil zijn vijf massiefkartonfabrieken in Groningen en Drenthe en de vestiging in Bergen op Zoom verkopen aan de Duitse investeringsmaatschappij Aurelius. Gevreesd wordt dat de overname gepaard zal gaan met verlies aan werkgelegenheid. Werknemers en vakbonden willen onder meer dat er een sociaal plan komt.

‘De werknemers willen zekerheid over wat er gaat gebeuren, maar tot nu toe heeft de directie van Smurfit Kappa niet gereageerd op ons ultimatum’, aldus Albert Kuiper van FNV Procesindustrie.

Bron: FNV Procesindustrie, 9 april 2015


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Meer over de Waadi