"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Stakingsmelding: PostNL



Werknemers van PostNL – voorbereiders, postbezorgers en postbodes – houden op donderdag 20 september een landelijke 24 uurs staking tegen de invoering van de zogenoemde combibundel bij PostNL.

PostNL wil dat postbezorgers en postbodes de post zelf op straat gaan sorteren tijdens hun postronde. Het sorteren van post gebeurt nu nog door postvoorbereiders in de sorteercentra. Daardoor dreigt er ontslag van honderden medewerkers.

De locaties waar stakers samenkomen zijn de voorbereidingslocaties in Den Bosch, Amsterdam en Arnhem.

De afgelopen weken waren er al werkonderbrekingen in Den Bosch, Amsterdam en Nieuwegein. FNV stuurde een ultimatum aan PostNL tegen invoering van de combibundel. Dat legde het bedrijf naast zich neer.

Bij PostNL werken 20.000 postbezorgers en postbodes.

Bron: FNV Publiek Belang, 19 september 2018


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.