"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Stakingsmelding: Owens Illinois, glasfabriek Schiedam


Werknemers van flessenproducent Owens Illinois in Schiedam staken vanaf vanochtend voor een beter sociaal plan.

Het bedrijf, dat de vestiging in Schiedam wil sluiten, ging volgens de vakbonden FNV en CNV niet in op een ultimatum dat de bonden namens de werknemers hadden gestuurd aan de directie. Bij de vestiging in Schiedam werken 230 mensen.

Owens Illinois heeft in ons land drie vestigingen: Leerdam, Maastricht en Schiedam. Volgens de Amerikanen is Schiedam niet meer rendabel. De productie wil het bedrijf verplaatsen naar andere vestigingen in Polen en Duitsland.

De bonden willen naast een forse vergoeding in contanten een budget voor zogenoemd outplacement voor de ontslagen medewerkers.

Bron: NOS.nl, 13 maart en CNV, 7 maart 2017

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Meer over de Waadi

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.