Stakingen Metalektro bij liftbedrijven en Hollandia

0
223

Dinsdag 11 mei verzamelen zich in Krimpen a/d IJssel werknemers van zo’n beetje alle bekende liftbedrijven in ons land. Bekende namen als Thyssenkrupp, Schindler, Kone, Otis, Aesy Liften, Astralift, Lifttech, Mitsubishi Liften, Orana en Lödige.

Het is de 16e stakingsweek voor verbeteringen in de CAO Metalektro.

Bij de liftbedrijven bedrijven wordt voor twee dagen het werk neergelegd. Krimpen a/d IJssel is niet enige staaklocatie dinsdagochtend. Ook in Utrecht wordt dinsdag aan de Savannahweg om 08.30 uur een zogenoemde coronaproof staakstraat ingericht om (service)monteurs uit de liftenbranche te kunnen inschrijven als staker gedurende twee werkdagen. Voor hen begint de werkonderbreking al vanavond om 23.00 uur. Dat meldt CNV Vakmensen.

Hoewel al eerder liftmonteurs deelnamen aan een van de vele stakingen die CNV Vakmensen en FNV Metaal ontketenden sinds 19 januari, vormen dinsdag en woensdag de eerste grote actie voor deze specifieke branche binnen de metalektro-sector. Dat heeft te maken met het feit dat deze werknemers door het hele land actief zijn. Staakstraten lagen dan niet voor iedereen om de hoek.

Cao-conflict
Het cao-conflict tussen vakbonden en werkgeverskoepel FME spitst zich onder meer toe op een reële loonsverhoging, goede afspraken over overwerk en eerder kunnen stoppen met werken, en het omschakelen van flexcontracten naar vaste arbeidscontracten.

Bron: CNV Vakmensen, 10 mei 2021

Lees ook
Opnieuw stakingen CAO Metalektro