Staking CAO PostNL

0
208


Medewerkers van PostNL staken vanaf donderdag 00.01 uur. Daarmee willen ze nog voor de jaarwisseling hun eisen voor een goede CAO afdwingen.

PostNL probeert met een kort geding de staking bij het bedrijf te verbieden.

Update 13 december: Uitspraak in kort geding. De rechter in Den Haag heeft FNV verboden om tijdens de kerstperiode langer dan 15 minuten per dag actie te voeren bij PostNL. 
Lees meer

FNV en de ruim 40.000 werkenden bij PostNL willen een goede cao en arbeidsvoorwaarden, waaronder minder flexibel werk. Afspraken daarover moeten er komen vóór 1 januari, vindt FNV. De vakbond dreigt met voortzetting van de acties en stakingen tot er een bevredigend akkoord ligt.

De andere vakorganisaties BVPP, CNV en VHP2 zijn van mening dat actievoeren voorbarig is, omdat de onderhandelingen net gestart zijn en PostNL nog geen eindbod heeft gedaan. De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn hervat.

Bron: FNV en PostNL, 12 december 2018


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi