‘Stakende schilders met ontslag bedreigd,’ aldus FNV

0
278


Schilders die maandag van plan zijn te gaan staken worden bedreigd met ontslag door hun werkgevers. Dat zegt de vakbond FNV die de staking organiseert.

Maandag wordt opnieuw gestaakt bij een aantal schildersbedrijven door heel Nederland. Acties vinden onder andere plaats in Nijmegen, Rotterdam en Tilburg. Er wordt gestaakt tegen het principeakkoord dat is gesloten tussen OnderhoudNL en vakbond LBV. Daarbij is vakbond FNV buitengesloten.

Volgens FNV hebben medewerkers van verschillende bedrijven mails ontvangen waarin dreigende taal wordt geuit door de werkgever:
“Ongeoorloofde afwezigheid of het neerleggen van werk wordt aangemerkt als werkweigering. Ongeacht de stakingsvorm, zullen passende disciplinaire maatregelen genomen worden. Deze maatregelen kunnen variëren van een schadevergoeding tot ontslag.”

Volgens werkgeversorganisatie OnderhoudNL zijn de cijfers van FNV overdreven. Directeur Okke Spruijt stelt tegenover de omroep dat de acties op niet meer dan drie locaties waren.

OnderhoudNL heeft een kort geding aangespannen tegen FNV om een einde te maken aan de stakingen bij schilders. De zaak dient maandagmiddag.

Bron: NOS, 25 september 2016

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Meer over de Waadi