Onderhandelingen NBBU CAO van start

0
335


8 augustus 2008

Nieuwe 5-jarige cao voor uitzendkrachten (NBBU). Voor het eerst zijn FNV, CNV en De Unie betrokken bij de onderhandelingen.

Vanaf januari 2009 zal de nieuwe 5-jarige NBBU Uitzendcao gaan gelden. De NBBU sluit deze cao al een aantal jaren af met de LBV. CNV Dienstenbond was nooit partij bij deze cao en de andere grote vakbonden ook niet. Vanaf nu is dat dus anders.

“Goede stap”
CNV Dienstenbond schrijft hierover: “We hebben steeds aangegeven het belangrijk te vinden om aan tafel te zitten bij de NBBU cao. Naast de ABU cao voor uitzendkrachten, waar CNV Dienstenbond wel partij bij is, speelt de NBBU cao een steeds grotere rol in de uitzendmarkt. Steeds meer leden krijgen ook met de NBBU cao te maken en dan is het belangrijk dat CNV Dienstenbond hun belangen ook goed kan vertegenwoordigen en behartigen. Om deze reden onderhouden we al geruime goed contact met de NBBU en hebben wij aangegeven bij de nieuwe cao graag mee te willen onderhandelen. Het heeft wel een aantal gesprekken gekost maar uiteindelijk is het wel gelukt. CNV Dienstenbond zit aan de cao tafel, tezamen met de FNV en De Unie en de LBV. Uiteindelijk heeft de NBBU besloten om met alle vakbonden de onderhandelingen aan te gaan. Een goede stap.”

Nu verkenning, in het najaar onderhandelingen
De eerste verkennende gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden en in het najaar zullen de eerste echte onderhandelingen beginnen.

Belangrijke onderwerpen
Onderwerpen die op de agenda staan zijn onder meer naleving van de cao, vereenvoudiging van de cao, vermindering van de administratieve lasten, maar ook scholing voor de werknemers, de duur van de verschillende uitzendfases en de verhouding tussen de ABU en de NBBU cao.

Bron: CNV Dienstenbond, 7 augustus 2008

CAO-nieuws
meer »