"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Jumbo moet distributiewerkers nabetalen


Supermarktketen Jumbo moet distributiewerkers nabetalen.

Dit is het gevolg van de uitspraak van de rechter die onlangs oordeelde dat de cao nog steeds geldt. Jumbo keert het achterstallige loon deze maand nog uit.

Recht op cao-loon
De nabetaling kan voor sommige distributiewerkers oplopen tot 1.300 euro, afhankelijk van leeftijd en functie, zo meldt FNV. Het cao-loon wordt nabetaald met terugwerkende kracht vanaf 26 februari 2018. Op die datum heeft Jumbo de eigen cao-regeling doorgevoerd, die werd afgesloten met een meerderheid van de medewerkers, maar zonder de vakbonden.

Bron: FNV, 20 februari 2019

Update 5 maart 2019

Jumbo gaat in beroep tegen het oordeel van de rechter. Jumbo heeft vorig jaar met ruim 80% van de werknemers een AVR gesloten en houdt voet bij stuk: ‘de oude cao keert niet terug’.

Volgens de vakbonden was de oude cao nog geldig, omdat Jumbo die niet had opgezegd. De rechter gaf de vakbonden gelijk.
De oude cao is inmiddels opgezegd. De afspraken gelden nog tot 1 april. Alle medewerkers krijgen nu 1,5% loonsverhoging (volgens de AVR) aangeboden, om onrust op de werkvloer tussen voor- en tegenstanders van CAO of AVR tegen te gaan. Dat meldt NRC.

Bron: NRC, 5 maart 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.