Eén CAO voor personeel tankstations

0
1537


5 maart 2010

Voor het eerst is er één enkele CAO voor de 16.000 medewerkers van tankstations en wasbedrijven. Voorheen viel een deel van de sector onder de CAO ‘Motorvoertuigbedrijf en Tweewielerbedrijf’ en een deel had een eigen, afwijkende Tankstation CAO van BETA en LBV.

BETA-onderhandelaars Hans Jekel en Martijn van der Kolk: “We hebben het maatwerk voor de branche behouden (geen zondagtoeslag, geen extra leeftijdsdagen of functiejaren etc.). Dat stond voor onze leden voorop”.

Nieuwe CAO
Werkgeversorganisaties BOVAG en BETA en vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie en LBV spraken halverwege vorig jaar af om de twee bestaande CAO’s in elkaar te schuiven. Half november startten de onderhandelingen. Het resultaat dat nu op tafel ligt, behelst een aparte arbeidsvoorwaarden-CAO waarbij de bestaande pensioen- en arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen uit de huidige CAO’s onveranderd blijven.

Looptijd en loon
De nieuwe cao heeft een looptijd van twintig maanden en in die periode krijgen de werknemers in totaal 1,7 procent meer loon.


Bron: BETA, 2 maart 2010