CNV Vakmensen ook in actie tegen akkoord CAO Schilders

0
2167


CNV Vakmensen wil schilders-cao die niet schuurt

“Het ontstijgt niet het niveau van handjeklap tussen twee partijen, het akkoord dat OnderhoudNL bestempelt als cao. Om die reden moet het heel snel weer van tafel.”

Dat zegt CNV Vakmensen-voorzitter Piet Fortuin. De vakbond is per woensdag 28 september ook volop in actie met de schilders tegen de verslechtering van hun arbeidsvoorwaarden. Het ultimatum jegens OnderhoudNL liep woensdagochtend om 07.00 uur af.

“De onvrede over de handjeklapdeal die OnderhoudNl sloot – niet met de formele vakbonden CNV en FNV – is bijzonder groot”, zo constateert voorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen. “Hoewel veel schildersbedrijven relatief kleine ondernemingen zijn – en staken dus altijd gevoelig ligt – melden veel leden zich nu al als stakingsbereid. Logisch, ik zou ook staken als ik elk jaar ruim 1.200 euro kwijt raak aan de baas.”

Deze week zullen de acties nog vooral lokaal zijn, waarbij her en der bedrijven voor korte tijd plat gaan. Volgende week wordt de druk op de werkgevers opgevoerd. De organisatie daarvan is nu in volle gang.

Bron: CNV Vakmensen, 28 september 2016

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Meer over de Waadi