Akkoord CAO Jumbo Distributiecentra 2017-2022

0
1493

Jumbo heeft met zijn eigen ondernemingsraad een akkoord bereikt over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de ruim drieduizend medewerkers in de distributiecentra.

De CAO liep in april 2017 af. Jumbo wilde niet meer met de vakbonden onderhandelen. De nieuwe afspraken krijgen een langere looptijd van vijf jaar om rust te brengen in de organisatie.

Persbericht:
“Jumbo heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de Ondernemingsraad Supply Chain (OR SC) over de inhoud van de Arbeidsvoorwaarden Regeling (AVR) Logistiek. Aan dit akkoord gingen twee maanden van intensief onderhandelen vooraf. De AVR Logistiek geldt als vervanging van de cao Jumbo Logistiek, die op 1 april 2017 afliep. Bij het opstellen van de AVR is nadrukkelijk rekening gehouden met de stem van de Jumbo medewerkers. Voor deze groep ligt er nu een regeling met arbeidsvoorwaarden die tot de beste in de sector behoren en beter uitpakken dan de afspraken die golden in de cao. Tegelijkertijd zijn er goede afspraken gemaakt die moeten voorkomen dat de loonverschillen ten opzichte van de concurrentie in de toekomst nog groter worden.”

Bron: Jumbo, persbericht, 29 december 2017, zie ook NU.nl