Akkoord CAO NXP 2008

0
987


6 maart 2008

Naam
CAO NXP Semiconductors Netherlands BV, NXP Software BV

CAO-teksten
CAO (A) NXP Semiconductors 2006-2007
CAO (B) NXP Semiconductors 2006-2007

Looptijd
1 januari 2008 tot 1 januari 2009

Loonmutaties
1 januari 2008 structureel 3,5%

Arbeidsvoorwaarden
Personeel van NXP Semiconductors zal in 2009 met langere werkweken te maken krijgen maar een werkweek zal nooit langer zijn dan 37 uur.
Het langer werken zal dit jaar nog niet worden doorgevoerd. Er komt wel een pilot met een zogenoemde flexurenbank. Elke werknemer bouwt voor zichzelf een ‘urenaccount’ op. Werkt hij in de ene week meer, dan mag hij in een andere periode, als het minder druk is, vrije tijd opnemen.
Productontwikkelaars, reseachers, commerciële mensen en de ondersteunende functionarissen mogen bij wijze van proef een dag in de week thuiswerken. Er zal meer aandacht worden besteed aan opleidingen en er zijn afspraken over hogere bonuspercentages voor al het personeel. Al het personeel krijgt een salarisverhoging van 3,5%. Voor hogere inkomens is een lagere loonsverhoging afgesproken (2,5 procent), plus een flexibele component. Hierdoor kan hun salaris uiteindelijk iets hoger of lager uitvallen.
In de aanloop naar de CAO-onderhandelingen was commotie ontstaan over de urennorm. NXP-topman Van Houten eiste vooraf dat werknemers voor hetzelfde geld langer gingen werken. De bonden geven, na aanvankelijk verzet, nu aan te kunnen leven met het experiment van de flexurenbank.

NXP Semiconductors is de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips. Het bedrijf heeft ca. 6.000 werknemers.

CAO-nieuws
Meer CAO-informatie

Bron: CNV, 5 maart 2008