Akkoord CAO Horeca 2008-2009

0
1332


1 februari 2008

Werknemers in de horeca krijgen een nieuwe cao. Koninklijke Horeca Nederland en drie vakbonden hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe tweejarige cao.

De ruim 300.000 horecawerknemers krijgen dit jaar op 1 juli een loonsverhoging van 3,25 procent. Volgend jaar – op 1 juli 2009 – volgt nog eens een loonsverhoging van 1,5 procent. En in december ontvangen werknemers nog een eindejaarsuitkering van 1,25 procent. Er komt tevens een nieuw beoordelingssysteem voor de prestatiebeloning.

Resultaat van onderhandelingen tussen vakbonden en Horeca Nederland
De tweejarige cao is het resultaat van onderhandelingen tussen brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland en de vakbonden FNV, CNV en De Unie. De cao die nu van kracht is voor de branche, is twee jaar geleden afgesloten door De Unie alleen.

Verdere afspraken
Behalve de loonsverhogingen zijn in de cao ook afspraken gemaakt over meer inspraak van werknemers op hun roosters. Zo zouden mensen een betere balans tussen werk en privé kunnen creëren. Langer doorwerken wordt op vrijwillige basis mogelijk. Verder komt er een nieuw beoordelingssysteem voor de prestatiebeloning.

Flexbranche – nieuws
»
Meer

Bron: Horeca Nederland, 1 februari 2008