Akkoord CAO ECT 2009-2012

0
1097


22 april 2010

FNV Bondgenoten en het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT hebben een nieuw cao akkoord bereikt. De nieuwe cao loopt tot 1 oktober 2012.

Er zijn afspraken gemaakt over loonsverhoging, automatische prijscompensatie, een eenmalige uitkering, pensioenen en veilig werken in de haven. Niek Stam, bestuurder van FNV Bondgenoten: “Naast de financiële verbeteringen komt er nu ook een studie naar de uitbreiding van de Tweede Maasvlakte. Vooral de effecten hiervan op de inkomens- en werkzekerheid van de huidige havenwerkers staan hierin centraal.”

Acties
De 2.400 ECT-werknemers legden de afgelopen weken meerdere malen het werk neer uit onvrede over de vastgelopen onderhandelingen. Sinds dinsdag zijn beide partijen weer in gesprek met dit onderhandelingsresultaat als uitkomst.

Pensioen, ziektekosten en WGA-premie
De pensioenregelingen bij ECT worden ook fors verhoogd. De werknemers zitten op dit moment ver beneden een middenloonuitkomst. ECT betaalt ook de ziektekostenverzekering en gedurende de cao-looptijd betaalt ECT ook de WGA-premie.

Gerelateerd nieuws
> Stakingsmelding: ECT gaat door met acties

Bron: FNV Bondgenoten, 21 april 2010