ABU CAO Uitzendkrachten 2009-2014 download beschikbaar

0
4295


Logo ABU25 maart 2009

De nieuwe CAO voor Uitzendkrachten gaat in op 29 maart 2009. Jurriën Koops, adjunct-directeur van de ABU: “de CAO-afspraken moeten bijdragen aan duurzame arbeidsparticipatie en doorgroeimogelijkheden van uitzendkrachten op de arbeidsmarkt.”

De nieuwe vijfjarige CAO voor Uitzendkrachten heeft opleiden als sleutelwoord en investeert in employability van uitzendkrachten.

Extra ervaringscertificaten en leerbanen
De uitzendbranche wil uitzendkrachten in fase B (bepaalde tijd) en C (onbepaalde tijd) de mogelijkheid bieden periodiek hun competenties te verkennen. De komende jaren hoopt de branche zo’n 2.500 extra ervaringscertificaten uit te reiken. Verder wordt verwacht in 2009 nog zo’n 2.500 extra leerwerkbanen mogelijk te maken. Voor MKB-uitzendondernemingen komt er een opleidingsloket bij het opleidingsfonds van de uitzendsector STOOF.

Flexibiliteit gewaarborgd
In de nieuwe CAO is het bestaande rechtspositiesysteem (fase A, B en C) voor de komende vijf jaar ongewijzigd verlengd. Met de nieuwe CAO is flexibiliteit voor de komende jaren gewaarborgd, wat belangrijk is voor bedrijven die gebruikmaken van flexibel inzetbaar personeel.

De ABU CAO Uitzendkrachten 2009-2014 download »

Gerelateerd nieuws
> ABU CAO voor Uitzendkrachten gericht op werkzekerheid
> NBBU CAO Uitzendkrachten 2009-2013 download beschikbaar


Bron: ABU, maart 2009