SNCU, ‘cao-politie’ voor uitzendbranche, lanceert meldpunt

0
1618


image44605 juni 2009
 
De SNCU (Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten) heeft vrijdag 5 juni het nieuwe (gratis) telefoonnummer 0800 – 7008 gestart waar ook Poolse uitzendkrachten in hun eigen taal melding kunnen maken van misstanden.
 
De heer van Hijum, lid van de tweede kamer voor het CDA: “Het net rondom de malafide uitzendbureaus moet nu echt sluitend gemaakt worden. ”
 
Pakkans bij een CAO- overtreding is reëel
In de strijd tegen malafiditeit heeft de SNCU de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt. De SNCU is steeds zichtbaarder aanwezig via controles en gerechtelijke vonnissen. De pakkans bij een CAO- overtreding is heel reëel. Dit dankzij de recente personele uitbreiding van de stichting, de intensivering van de samenwerking met de overheidsinstanties en de laagdrempelige manier van het doen van meldingen.
 
4,5 miljoen euro aan boetes
Drs. Waleson, voorzitter SNCU: “Helaas worden veel arbeidsmigranten ongewild het slachtoffer van malafide bemiddeling. Vandaar het speciale gratis telefoonnummer waar zij in het Pools melding kunnen maken. Inmiddels heeft de SNCU 4,5 miljoen euro aan boetes opgelegd aan uitzendbureaus die de uitzend CAO overtraden. Wij hebben veel misstanden aangepakt en bij elkaar zo’n 15 miljoen euro aan loonbenadeling vastgesteld. Inmiddels is daarvan 2,1 miljoen terugbetaald aan uitzendkrachten. Maar dit bevestigt wel wat wij vaker hebben gezegd: het probleem is groot, wij kunnen het niet alleen en hebben hulp van de overheid nodig.”
 
Gerelateerd nieuws
> SNCU: nieuwe stappen naleving uitzend-CAO’s
> SNCU succesvol als ‘CAO-politie’

Bron: SNCU, 5 juni 2009


FlexService – home