Brunel NL – ICT-detacheerder van het Jaar 2017 – Computable Awards

0
164

Brunel Nederland is uitgeroepen tot ICT-detacheerder van het jaar bij de Computable Awards 2017.

De award wordt jaarlijks toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens de jury en Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden op het gebied van ICT-detachering. De jury prees de proactieve intelligence en data-driven selectie in het wervingsproces van Brunel.

Met haar data-driven systeem biedt Brunel opdrachtgevers de strategische optie om het gehele sourcing-traject onder te brengen bij een team van experts op het gebied van data-analyse, werving en selectie, productiviteit en kwaliteit. De Computable Awards werden dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. Met het winnen van de award liet Brunel negen andere ICT-detacheerders achter zich.

In de veranderende, schaarse kandidatenmarkt hebben Nederlandse bedrijven de behoefte om inzicht en zekerheid te krijgen in de beschikbare capaciteit van gekwalificeerde professionals. De vraag is inmiddels vele malen groter dan het aanbod, wat het vinden van de juiste match tot een steeds grotere uitdaging maakt. Maarten Horstman, Directeur IT bij Brunel: “We signaleerden een verschuiving in de vraagstukken rondom de inhuur van gekwalificeerde professionals. Bedrijven onderschatten niet langer het belang van werving en selectie in een markt waar kwalitatief hoogwaardige en gespecialiseerde professionals steeds schaarser worden.”

Data-analyse is inmiddels onmisbaar bij het in kaart brengen van de kandidatenmarkt. Zo kan een bedrijf op zoek zijn naar tien gespecialiseerde IT’ers, terwijl er eigenlijk maar drie mensen in heel Nederland zijn die aan de vraag van de opdrachtgever voldoen. Horstman: “Dat maken wij met onze data-analyse zichtbaar. Wij vinden niet alleen die drie mensen, maar het is meteen een goede reality check voor de opdrachtgever. Zo kan hij direct zien of zijn zoekvraag eigenlijk wel haalbaar is.”

Ook wanneer er onvoldoende kandidaten zijn die aansluiten op de vraag van de opdrachtgever, heeft Brunel een oplossing. Horstman: “In zo’n geval adviseren we vaak om de huidige medewerkers te behouden en verder op te leiden. Indien gewenst kunnen wij ook dat opleidingstraject verzorgen.”

Brunel zette het afgelopen jaar sterk in op haar positie als arbeidsmarktspecialist in de ICT.

Bron: Brunel en Computable, 31 oktober 2017