"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Brancheorganisaties: benut kracht publiek-private samenwerking

Publiek-private samenwerking (PPS) is succesvol om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.

Dit zeggen ABU, NBBU en OVAL in een gezamenlijk statement dat vandaag naar de Vaste Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gestuurd. De drie brancheorganisaties roepen op tot meer samenwerking in de arbeidsmarktregio’s en betere toegang tot en transparantie van de bestanden met kandidaten. Zo kan de kracht van publiek-private samenwerking beter worden benut.

Drie randvoorwaarden
Werkgevers gaan tot 2026 125.000 banen beschikbaar stellen voor mensen met een arbeidsbeperking. Private intermediairs kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van deze 125.000 banen. Om succesvol te zijn moet aan een drietal randvoorwaarden worden voldaan: publiek-private samenwerking in alle arbeidsmarktregio’s, vrije keuze van werkgevers voor een private of een publieke intermediair en meer transparantie en betere toegankelijkheid van de bestanden met kandidaten voor potentiële werkgevers.

Publiek-private samenwerking in alle arbeidsmarktregio’s en keuzevrijheid werkgevers
PPS is nog niet in alle arbeidsmarktregio’s een feit. De brancheorganisaties stellen dat dat wel zou moeten gebeuren. Immers: publieke partijen hebben kennis van de bestaande wet- en regelgeving én van de kandidaat. Daarnaast beschikken private partijen over een uitgebreid netwerk van potentiële werkgevers en 25.000 consulenten/bemiddelaars. De brancheorganisaties pleiten ervoor dat werkgevers zelf kunnen kiezen met welk type intermediair zij in zee willen gaan: een publieke of private dienstverlener.

Download het statement van de brancheorganisaties.

Bron: ABU, 23 november 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.