Bouwscout gecertificeerd voor nieuwe NBBU-kwaliteitskeurmerk

0
50

Bouwscout krijgt als een van de eerste ZZP intermediairs het kwaliteitskeurmerk voor ZZP bemiddelaars van de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) ontvangen.

Het keurmerk, dat eind oktober van dit jaar is geïntroduceerd, is momenteel het enige keurmerk voor bemiddelaars die enkel met ZZP’ers en niet met uitzendkrachten werken. Doelstelling van het keurmerk is het beheersbaar maken van risico’s voor opdrachtgevers en transparantie in de dienstverlening te creëren. ZZP bemiddelaars die het keurmerk mogen voeren, voldoen aan een behoorlijk kwaliteitsniveau. Het keurmerk speelt daarmee in op een groeiende behoefte onder opdrachtgevers en ZZP’ers.

Het NBBU-kwaliteitskeurmerk voor ZZP bemiddelaars
Het NBBU-kwaliteitskeurmerk mag worden gevoerd door tussenpersonen die na controle door een geaccrediteerde organisatie zijn gecertificeerd. De NBBU maakt voor haar keurmerk onderscheidt tussen zogenaamde mengbedrijven – deze bedrijven bemiddelen naast ZZP’ers ook uitzendkrachten – en ‘pure’ ZZP bemiddelaars. Na certificering vindt jaarlijks een audit plaats om te controleren of de tussenpersoon conform de richtlijnen van het keurmerk werkt. Dankzij het keurmerk van de NBBU kunnen ZZP’ers en opdrachtgevers erop vertrouwen dat ze te maken hebben met een bonafide organisatie en dat de bemiddelaar haar afspraken nakomt, handelt volgens wet- en regelgeving en betrouwbaar is.

Criteria voor certificering
Certificering voor het NBBU-kwaliteitskeurmerk vindt plaats op basis van criteria als het voeren van een correcte financiële administratie, het bestaan en naleven van vastgelegde interne procedures en de algemene financiële gesteldheid van de intermediair. Ook de naleving van betalingsafspraken jegens ZZP’ers en transparantie naar opdrachtgevers zijn belangrijke onderdelen.

Bron: Bouw-scout, 23 november 2016