Bliq Service start back-office platform uitzendkrachten

0
194

Bliq Services is met ingang van 1 mei 2022 gestart met een nieuw back-officeplatform voor het verlonen van uitzendkrachten.

Bliq richt zich op intermediairs en ondernemers die een goed werkgever willen zijn voor hun flexkrachten en werknemers. Met kennis, advies en innovatieve software helpt Bliq ondernemers met datgene waar ondernemers ‘ondernemer’ voor zijn geworden: “kandidaten vinden, plaatsen en binden”.

Niels Brandsma, directie bij Bliq: “Onze klanten zijn zelf juridisch werkgever van de flexkrachten. Wij richten ons puur op de administratieve kant van hun onderneming en we adviseren ze op HR-vlak. Zeker bij de administratie zien we het vaak misgaan en hebben we veel voorbeelden gezien die ons bevestigen dat een goede verloning, administratie en HR-advies een vak op zich is. Voor ons was dat de reden om de koppen bij elkaar te steken en onze ervaring en kennis te bundelen. Bij elkaar beschikken we over tientallen jaren ervaring in de uitzendbranche en HR-advisering. Het is ons doel om met het gebruik van onze kennis en onze systemen de klanten succesvoller te laten zijn.”

“We zien dat de verloning van bijvoorbeeld arbeidsmigranten nog wel eens fout gaat. Of we zien dat een CAO op een verkeerde manier wordt toegepast”, dit zegt Noortje Hendrikx, directie bij Bliq. “Zeker voor uitzendkrachten uit het buitenland is de arbeidswetgeving complex. Bliq is onder andere een expert op onderwerpen als de ET- en 30%-regeling. Als adviseur van werkgevers en intermediairs maakt Bliq complexe wetgeving zo eenvoudig mogelijk en altijd praktisch uitvoerbaar”.

Bron: Bliq, persbericht 29 augustus 2022