Aantal vacatures programmeurs stijgt 30%

0
114

In de eerste negen maanden van 2015 is het aantal vacatures voor programmeurs met 28 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Het aantal vacatures voor PHP-ontwikkelaars en Java-ontwikkelaars groeide daarbij het sterkst. Dit blijkt uit onderzoek van Huxley IT, recruitmentbureau voor systeem- en netwerkspecialisten in Nederland en België. Bijna 50.000 vacatures (2014 & 2015) voor programmeurs zijn geanalyseerd.

Sterkste groei vacatures voor PHP-ontwikkelaars
In het onderzoek is tevens een analyse gemaakt van de ontwikkeling van het aantal vacatures voor programmeurs in de vier voornaamste programmeertalen: Java, PHP, C++ en .net. Voor alle vier de programmeertalen is een groei te zien in vacatures ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Uit het onderzoek blijkt dat de vraag naar PHP-ontwikkelaars ten opzichte van 2014 met 33 procent het snelst groeit, gevolgd door Java-ontwikkelaars (28 procent) en net-ontwikkelaars (25 procent). De stijging van de vraag naar C++ontwikkelaars bedraagt (20 procent).

Na de crisis
Naast een representatieve steekproef van het vacatureaanbod van de afgelopen twee jaar, vergeleek Huxley IT het grootste vacatureaanbod (juli 2015) met dat van december 2012, het absolute dieptepunt van de crisis. Ten aanzien van dat moment is het vacatureaanbod met maarliefst 167 procent gestegen.

Bron: Huxley, 5 november 2015