Best Workplaces 2019

0
297

De Best Workplaces 2019 van Nederland zijn bekend.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de top 10 is Werkmandejong. In de top 10 van grote ondernemingen prijken Talent&Pro en Actief Werkt!. Ook The Adecco Group – Nederland wist opnieuw een plaats te veroveren in de top 10 Multinationals.

Dit jaar deden ruim 38.000 medewerkers mee aan het onderzoek. 62 organisaties voldeden aan de criteria. Zij bemachtigden hiermee de Great Places to Work-certificering Ć©n een nominatie voor Best Workplaces 2019. Deze zestiende editie van Best Workplaces in Nederland vond dinsdag plaats in restaurant Stork in Amsterdam.

Best Small Workplaces 2019
1. Viisi
2. Dopper
3. PauwR Digital Marketing
(ook winnaar Special Award Ontwikkelen)
4. Republiq NL B.V.
5. HydroLogic
6. Lindenhaeghe
7. Mundipharma Pharmaceuticals B.V.
8. Protime B.V.
9. Considerati
10. Spril

Best Medium Workplaces 2019
1. Lean Consultancy Group
2. Tony’s Chocolonely
(ook winnaar Special Award Bedanken)
3. ICM opleidingen & trainingen
4. Werkmandejong
5. Intermax Cloudsourcing BV
6. ORMIT
7. McCoy & Partners
8. Solid Professionals
9. Quint
10. IG&H Consulting & Interim

Best Large Workplaces 2019
1. Coƶperatie DELA
2. Incentro
3. ActiefWerkt! Uitzendbureau BV
4. Woonbron
5. Talent&Pro Nederland B.V.
6. Macaw

Best Multinational Workplaces 2019
1. Atlassian
2. Novo Nordisk
3. Salesforce
4. Amgen (ook winnaar Special Award Zorgen)
5. AbbVie
6. SAS Institute B.V.
7. Hilton
8. The Adecco Group – Nederland
9. Synthon
10. Synechron

Eerlijke behandeling ongeacht geaardheid of herkomst scoort relatief hoger dan leeftijd
De grootste verschillen tussen Best Workplaces en Great Place to Work-gecertificeerden zijn te zien in de scores op het gebied van geloofwaardigheid van de organisatie (gemiddeld 5% hoger). De stellingen eerlijke behandeling ongeacht seksuele geaardheid, etnische herkomst en/of geloofsovertuiging, en geslacht scoorden het hoogst bij zowel de Best Workplaces als Great Places to Work. Eerlijke behandeling ongeacht leeftijd werd door beide groepen iets lager beoordeeld (97% Best Workplaces, 95% Great Places to Work). Waarbij de Best Small- & Medium Workplaces deze stelling (met 97% & 98%) hoger beoordelen dan de Best Large & Multinational Workplaces (met 91% & 92%).

Eerlijke behandeling, trots en respect laten grote verschillen zien
Medewerkers van de nummers 1 beoordelen hun organisatie gemiddeld 6% hoger dan andere Best Workplaces. Vragen over eerlijke behandeling scoren 8% hoger, vragen over trots en respect gemiddeld 7% hoger. De nummers 1 scoren 26% hoger dan de gehele groep Best Workplaces op het gevoel eerlijk te delen in de gerealiseerde winst, en 23% hoger op de speciale en unieke arbeidsvoorwaarden. Daarnaast scoren de winnaars 14% beter op de stellingen ‘managers vertonen geen voortrekgedrag’ en ‘mensen worden eerlijk betaald voor het werk dat zij verrichten’.

De jaarlijkse ranking is gebaseerd op enerzijds medewerkersonderzoek bestaande uit 58 stellingen (Trust Index) en een evaluatie van het werkgeversbeleid (Culture Audit).

Bron: Great Place to Work, 27 maart 2019