Baas van Morgen – directeur vraagt advies aan kind

0
184

Iedereen zou af en toe advies moeten vragen aan een kind, ook in het bedrijfsleven. 
Vraag af en toe advies aan een kind, ook in het bedrijfsleven

Daarom is er Baas van Morgen, een jaarlijks terugkerend initiatief van JINC.

JINC is een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren.

Op de dag ‘Baas van Morgen’ staan directeuren in diverse bedrijven hun werkplek af aan een kind. Zo ook vandaag, donderdag 10 juni. Er zijn landelijk 450 CEO’s (directeuren) en 550 kinderen bij betrokken.

Baas van Morgen, Jeroen Zwinkels in gesprek met Subhali
Jeroen Zwinkels, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland, praat met ‘Baas van Morgen’ Subhali.

Ook ManpowerGroup Nederland doet eraan mee. Algemeen directeur Jeroen Zwinkels staat voor deze dag zijn stoel af aan de 14-jarige Subhali. Samen gaan ze aan de slag met het thema diversiteit op de werkvloer.

Subhali (14) vertelt:
Ik ben Subhali en ik ben veertien jaar oud. Ik kom uit Nepal en woon al zes jaar in Nederland. Toen ik voor de eerste keer in Nederland kwam, was het moeilijk om de taal te begrijpen en om te praten. Maar door meer te oefenen ging het al beter. Mijn hobby’s zijn tekenen, dansen, basketballen, naar muziek luisteren en andere talen leren. Waar ben ik goed in? Ik kan goed naar mensen luisteren, ik ben geduldig en behulpzaam. Wat wil ik later worden? Ik wou eerst een stewardess worden, maar ik heb nog eens goed nagedacht en wil nu dokter worden.”

Hoe ziet haar dag eruit als Baas van Morgen?
Vanochtend werd Subhali van school opgehaald door Jeroen Zwinkels. Ze krijgt een rondleiding in het bedrijf, werkt aan een vraagstuk over diversiteit en voorziet  ManpowerGroup Nederland van advies. Samen met een recruiter gaat Subhali in gesprek over de meest geschikte kandidaat voor de functie van directiesecretaresse.

Bron: JINC en ManpowerGroup Nederland