"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Asscher schuift wetgeving tegen payroll op lange baan

Er komt geen reparatiewetgeving om de groei van de payrollbranche af te remmen.

Minister Asscher schuift de maatregelen tegen payroll op de lange baan.

Drie weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat payrollbedrijven feitelijk uitzenders zijn, ook al doen zij niet aan werving en herplaatsing van hun flexkrachten.

Door deze uitspraak van de Hoge Raad is een werknemer via payrolling vijfenhalf jaar flexibel in te zetten. Bij een rechtstreeks dienstverband mag een werkgever maximaal drie tijdelijke contracten gedurende twee jaar aanbieden.

‘De Hoge Raad heeft hiermee de deur naar eeuwigdurende flex wagenwijd opengezet’, zegt Maurice Limmen, voorzitter van het CNV.
Limmen is zeer ontstemd dat Asscher de maatregelen tegen payroll opschort.

Payrolbedrijven erkennen dat de onduidelijkheid op de arbeidsmarkt ze in de kaart speelt. Marcel Reijmers, directeur van adviesbureau FlexKnowledge, merkt de laatste weken meer interesse van bedrijven om payrollkrachten in te zetten.

In antwoorden op Kamervragen van PvdA’ers Roos Vermeij en John Kerstens erkent Asscher dat een wetswijziging voor de hand ligt als er sprake is van ongewenste resultaten. ‘In deze kabinetsperiode kan dat echter niet meer verwezenlijkt worden’, zegt hij.

Zie ook NBBU: verbod op payroll is onzin
Zie ook Hoge Raad Arrest StiPP/Care4Care

Bron: FD, 2 december 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.