Asscher: ‘Flexibilisering is gifpil voor middenklasse’

0
393

De ideeën over de arbeidsmarkt van econome Barbara Baarsma, vormen ‘een gifpil voor de middenklasse’.

Dat stelt minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) in een felle reactie op het interview dat Baarsma dit weekend gaf aan De Telegraaf. Baarsma meent dat het falend arbeidsmarktbeleid van Asscher populisme heeft gevoed.

Nederlanders moeten wendbaar en weerbaar worden, betoogt Barbara Baarsma, directeur Kennisontwikkeling bij Rabobank en hoogleraar economie. ‘De arbeidsmarkt moet op de schop, vindt Baarsma. ‘Daar heeft minister Asscher gefaald. Hij was gewaarschuwd.’

Baarsma: 5-jaarcontracten introduceren
Baarsma bepleit om het vaste contract af te schaffen en daarvoor in de plaats vijf jaars-contracten te introduceren. ‘Dan heeft de werknemer vanaf dag één een prikkel om aan te blijven tonen dat die genoeg toegevoegde waarde heeft’, zo stelde ze. ‘En de werkgever zal zijn best doen om goede werknemers te behouden.’

Asscher: flexibilisering voedt populisme
Minister Lodewijk Asscher vindt dat populisme juist in de hand wordt gewerkt ‘doordat mensen telkens wordt voorgehouden dat globalisering en flexibilisering een natuurverschijnsel zijn’, terwijl het in zijn ogen een politieke keuze is of je vindt dat de arbeidsmarkt flexibeler moet worden.

Asscher wil dat een volgend kabinet werkgevers helpt om mensen in dienst te nemen en dat de kostenverschillen tussen een dienstverband en zzp’ers kleiner worden.

Bron: Telegraaf.nl, 3 januari 2017