UWV niet meer ingezet bij re-integratie

0
1294

15 maart 2011

Het re-integratiebudget WW verdwijnt bij uitkeringsinstantie UWV. In totaal daalt het budget voor uitvoeringskosten met € 450 miljoen.

“De overheid kan en moet niet alles doen. Burgers zijn primair verantwoordelijk om te participeren op de arbeidsmarkt, waarbij de overheid waar nodig zal ondersteunen,” aldus Kamp.

Bezuinigingen UWV en SVB

“Een kleinere, slagvaardige overheid kan de burger efficiënter van dienst zijn en helpt de begroting van de overheid op orde te brengen.” Dat schrijft minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer over bezuinigingen in de organisatie bij het ministerie en de uitvoeringsorganisaties UWV en SVB (Sociale Verzekeringsbank).

Samen bezuinigen zij in de periode 2012-2015 een bedrag dat oploopt tot structureel € 288 miljoen in 2015. Dit bedrag vloeit voort uit het regeerakkoord en telt samen met de bezuinigingen die het vorige kabinet voor deze periode al aankondigde op tot € 410 miljoen in 2015. De maatregelen leiden tot minder ambtenaren: er verdwijnen honderden arbeidsplaatsen bij het departement en bij de SVB, en duizenden bij het UWV.

Bron: Rijksoverheid, 15 maart 2011