UWV levert gegevens voor aanmelding eigenrisicodragen laat aan

0
569

Door het te laat aanleveren van gegevens door het UWV komen werkgevers in de problemen met de aanmeldingstermijn voor eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet en WGA.

Dat stelt verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon in een brief aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Slechts 1 maand bedenktijd?
Het UWV zou lijsten met gegevens van (ex-)werknemers die in 2012 een Ziektewetuitkering of WGA-flex uitkering kregen in april al aanleveren bij de werkgevers. Nog maar enkele werkgevers zouden de brief hebben ontvangen. Het UWV wil rond 1 september 2013 alle brieven hebben verstuurd. Bedrijven hebben tot 1 oktober de tijd om bij de Belastingdienst aan te geven dat zij kiezen voor eigenrisicodragerschap. Die tijd vindt Aon te kort, daarom zou uitstel van de aanmeldingstermijn bij de Belastingdienst nodig zijn.

Check van de gegevens nodig
Het UWV maakt ook fouten bij de aanlevering van de gegevens, volgens Van Dillen Consultancy, in een interview met het FD. “Uit een brief die we onder ogen kregen, bleek dat vier van de negen ziektegevallen onterecht zijn toegerekend omdat die helemaal niet in 2012 vielen.”
Het is dus raadzaam de aangeleverde gegevens goed te controleren.

Bron: telegraaf.nl, 26 juli 2013, zie ook fd.nl