Participatie – loonkostensubsidie calculator

0
155

Participatiewet » |Loonbelasting tabellen | Loonheffing |


Een digitale calculator helpt werkgevers om te berekenen hoeveel subsidie ze krijgen als ze mensen met een arbeidsbeperking in dienst willen nemen of mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze digitale calculator in samenwerking met de Belastingdienst en UWV gelanceerd.

Premiekortingen calculator

Met de calculator berekenen werkgevers in een paar eenvoudige stappen de hoogte van de financiële tegemoetkomingen per werknemer.

Werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen of houden hebben recht op financiële ondersteuning: premiekortingen, lage-inkomensvoordeel (LIV) en loonkostensubsidie, die kan oplopen tot maximaal € 19.000 structureel per jaar.

In 2016 lanceerde staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) al de regelhulp premiekortingen en LIV. Hiermee kunnen werkgevers bepalen of ze recht hebben op premiekortingen. Met de recent gelanceerde calculator kunnen werkgevers nu ook eenvoudig zelf de hoogte van de financiële tegemoetkomingen per werknemer berekenen.

Bron: Rijksoverheid, 15 mei 2017