"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Vakbonden en werkgevers over reparatie langdurige WW – update

FNV en CNV verbreken het overleg met de werkgevers, omdat de werkgevers treuzelen over reparatie van het derde jaar WW voor langdurig werklozen.

Update 24 april 2017:
Werkgeversorganisatie VNO-NCW is wel van plan in te stemmen met afspraken om werklozen straks weer drie jaar een werkloosheidsuitkering te geven. Voorzitter Hans de Boer heeft dit gezegd in het tv-programma WNL op Zondag. “Wij gaan gewoon tekenen, ik moet gewoon nog even langs mijn bestuur”, aldus De Boer, lees meer

Eerder werd gemeld dat MKB-Nederland, VNO-NCW en ONL meer tijd nodig zouden hebben om zich erop te beraden. Dat zint de bonden niet, lees meer

Die reparatie-afspraak is onderdeel van het sociaal akkoord dat werkgevers en de werknemers in 2013 hebben gesloten over de arbeidsmarkt, nadat het kabinet-Rutte II had beslist dat de WW-uitkering zou worden ingekort tot twee jaar.

Woensdag liet demissionair minister Lodewijk Asscher (PvdA) aan werkgevers en bonden weten dat ze het derde werkloosheidsjaar zelf mogen repareren zoals was afgesproken.

In de Sociaal-Econonomische Raad (SER) wordt door de bonden en de werkgevers onderhandeld over een nieuw sociaal akkoord, met afspraken over een kortere loondoorbetaling bij ziekte en over de positie van flexwerkers en zzp’ers op de arbeidsmarkt.

In de besprekingen over de kabinetsformatie maakte formateur Schippers deze week duidelijk dat er minder geld beschikbaar is voor een volgend kabinet. Lees meer

Bron: NRC, 21 april 2017, zie ook AD en NU.nl

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.