FNV wil eenmalige extra verhoging minimumloon

0
104

FNV pleit voor een eenmalige extra verhoging van het wettelijk minimumloon, om werkende armen een inkomensverbetering te bezorgen.

De vakbond heeft hierover een brief gestuurd aan het kabinet. FNV wil dat het kabinet snel maatregelen neemt om de ongelijkheid tussen mensen met de laagste inkomens en beter betaalden aan te pakken.

Een ander mogelijk voorstel van de FNV is om eerdere belastingverzwaringen voor senioren en uitkeringsgerechtigden terug te draaien. Er zou ook meer moeten worden gedaan om de werkloosheid terug te dringen.

Uit een bericht van het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag, blijkt dat gepensioneerden en mensen met een uitkering er volgend jaar in koopkracht op achteruitgaan. Andere groepen gaan er nog wel op vooruit. “De ongelijkheid wordt zo alleen maar groter”, zegt FNV-vicevoorzitter Ruud Kuin.

FNV stelt voor de eenmalige verhoging te financieren met financiële meevallers in de Rijksbegroting van 2017. FNV is voorstander van de invoering van een zogenoemde ‘dagobertducktaks’ voor de hoge inkomens en een hogere winstbelasting in het bedrijfsleven.

Bron: FNV, 9 augustus 2016