Doorgeleidingsplicht | STAF stappenplan uitzendkrachten

0
876

Stichting Arbo Flexbranche (STAF) komt met een Stappenplan voor de door doorgeleidingsplicht.

Uitzendkracht over de drempel geeft aan wie op welk moment verantwoordelijk is voor een uitzendkracht. Het plan biedt een heldere checklist.

STAF checklist Uitzendkracht over de drempel

1. Nieuw
Gloednieuw en speciaal voor uitzendbureaus en hun intercedenten, inleners en uitzendkrachten ontwikkeld: het stappenplan voor de doorgeleidingsplicht Uitzendkracht over de drempel.

2. Helder
Geeft het proces van doorgeleiding overzichtelijk weer. De meest heldere en compacte uitleg van de driehoeksverhouding tussen uitzendbureau, opdrachtgever/inlener en uitzendkracht. (Uitgebreidere uitleg is te vinden in de bekende branchebrochure Arbeidsomstandigheden en uitzendkrachten: hoe is dat geregeld? en de Handreiking uitzendwerk).

3. Verantwoordelijkheden
In een oogopslag zijn ieders rol en verantwoordelijkheden duidelijk – voor en nadat de uitzendkracht bij de inlener over de drempel stapt. De uitzendkracht veilig aan het werk krijgen: daar draait het om.

4. Veiligheid voorop
Advies: Spoor medewerkers aan het stappenplan te gebruiken. Bijvoorbeeld bij het binnenhalen van nieuwe opdrachtgevers. Zo kunnen ze het onderwerp veiligheid direct ter sprake (en in beeld!) brengen. En de (nieuwe) inlener of uitzendkracht laten zien hoe de rollen en verantwoordelijkheden zijn verdeeld. Zo is er geen twijfel meer over mogelijk. Het stappenplan is wat veiligheid betreft een toonaangevend onderdeel van je visitekaartje.

5. Houd ‘m in het vizier
Zorg dat alle medewerkers het stappenplan binnen handbereik hebben als geheugensteuntje. Het stappenplan kan een vast item zijn op bureau of magneetbord. Downloaden op telefoon of tablet kan ook.

Bron: Arbo flexbranche, 4 april 2013