CNV Vakmensen wint rechtszaak Poolse uitzendkracht

0
454

21 juni 2012

CNV Vakmensen wint rechtszaak Poolse uitzendkracht

Henry Stroek van CNV Vakmensen won deze week een rechtszaak voor een Poolse uitzendkracht.

Werkgever verplichtte de uitzendkracht 120 km verderop te werken
De uitzendkracht werkte al zes jaar voor een Brabants uitzendbureau en verhuisde daarvoor zelfs met zijn gezin naar Oss. Begin dit jaar gaf de werkgever te kennen dat de werknemer 120 km verderop moest gaan werken. Maar vanwege de zorg voor zijn zieke vrouw en een parttime studie naast zijn werk bleek dit na een paar weken niet vol te houden. Toen de werknemer dit aangaf werd hij op staande voet ontslagen.

Rechter wijst ontslag af
CNV Vakmensen spande een zaak aan. De rechter wijst ontslag op staande voet af en het salaris moet worden doorbetaald. Vervolgens wilde de werkgever, koste wat kost, toch van de werknemer af. De rechter is tot het oordeel gekomen dat de verhoudingen ernstig verstoord zijn en ontbindt de arbeidsovereenkomst per 1 juli 2012. De werkgever moet de werknemer de kantonrechtersformule, factor 1,25 geven. Ook moet de werkgever alle gemaakte proceskosten betalen.

Poolse erkenning
Henry Stroek van CNV Vakmensen ontvangt dinsdag 26 juni uit handen van de Poolse ambassadeur het Poolse Gouden Kruis van Verdienste voor zijn inzet voor Poolse werknemers.

Bron: CNV Vakmensen, 21 juni 2012