CDA wil breed akkoord over flexarbeid

0
530

28 januari 2012

CDA wil dat werkgevers- en werknemersorganisaties om de tafel gaan om samen met voorstellen te komen voor een goede inzet van flexwerkers.

Eddy van Hijum (CDA) wil een breed akkoord over flexarbeid zoals dat ook in de jaren ’90 werd gesloten tussen werkgevers, vakbeweging en uitzendbranche, aan de keukentafel van toenmalig FNV-bestuurder Lodewijk de Waal. In Spijkers met Koppen op Radio 2 werd duidelijk dat de CDA staat voor flexibiliteit op de arbeidsmarkt en dat scholing van belang om de positie van flexkrachten te versterken.

FNV: meer WW-premie
Van Hijum ziet niets in de plan van de FNV om bedrijven die flexwerkers inschakelen, meer WW-premie te laten betalen. „Dan wordt het duurder voor bedrijven om tijdelijke krachten in te huren en dan raken er nog meer mensen werkloos.” Ook de werkgeversorganisaties reageerden afgelopen week negatief op het FNV-plan.

Kamp
Het kabinet denkt op zijn beurt over het verruimen van de mogelijkheden om werknemers langdurig met een tijdelijk contract te laten werken. Maar het vindt daarbij een aarzelende Tweede Kamer tegenover zich. Volgens het CDA moet voorkomen worden dat de tweedeling zich verdiept tussen vaste krachten en mensen die afhankelijk zijn van onzeker tijdelijk werk.

Bron: CDA, 28 januari 2012