"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Arbeidsmarkt-updates in Europa en Noord-Amerika

Hoe staat de vacaturemarkt er nu voor in negen landen in Europa en Noord-Amerika, vergeleken met begin januari 2020?

Textkernel/Jobfeed laat dit zien in grafieken en biedt een wekelijkse update. Bekijk de cijfers* interactief in de bron.

Vacaturemarkt in Europa en Noord-Amerika, bron Jobfeed

De impact van het coronavirus is duidelijk zichtbaar op de internationale vacaturemarkten. Het volume van nieuw geplaatste vacatures op de Spaanse en Engelse vacaturemarkten ligt op slechts 32% van het volume van januari.

Op Duitsland na (-6%) is het aantal nieuwe vacatures van de onderzochte landen gestegen of gelijk gebleven ten opzichte van vorige week.

Situatie in Nederland en België
Het coronavirus toont een grotere impact op het aantal nieuwe vacatures van intermediairs dan op die van directe werkgevers in België (77% vs 93%) en Nederland (62% vs 85%).

Vacature-index directe werkgevers in NL en Be, bron Jobfeed

Nieuwe vacatures per week van intermediairs
Onderstaande grafiek toont de stand van nieuw geplaatste vacatures per week van intermediairs, ten opzichte van begin januari 2020.
Vacature-index intermediairs in NL en Be, bron Jobfeed

* De cijfers zijn aangepast om grote pieken te negeren die worden veroorzaakt door vacaturesites die vacatures op grote schaal herplaatsen.

Bron: Textkernel, 28 april 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.