Apollo Jobs: AI matching tool

0
115

Orange Peak Company heeft in samenwerking met Florys Groep een AI matching tool ontwikkeld voor de staffingindustrie: Apollo Jobs.

Op basis van Artificial Intelligence zoekt Apollo de beste kandidaat in de eigen database, of omgekeerd, de beste vacature bij een kandidaat.

Extra voordeel
De techniek is gebaseerd op het begrijpen van tekst- en woordcombinaties. Dit gaat verder dan bestaande tools, die vooral semantisch en/of op basis van trefwoorden zoeken. Meerdere vestigingen of labels leveren extra voordeel op omdat onbekende kandidaten ook eenvoudig in beeld verschijnen. De kans op menselijke ‘bias’ in onbewust profileren wordt hierdoor kleiner.

Doelgroepselectie
Naast het versnellen van het zoek- en matchwerk van de recruiters biedt Apollo ook automatische doelgroepselectie voor mailings. Op deze manier krijgt de juiste doelgroep de meest passende vacatures en andere content gepresenteerd.

Integratie
Op dit moment wordt gewerkt aan extra functionaliteit, zoals integraties met verschillende recruitmentsystemen. Voor Bullhorn is hier inmiddels al een eerste stap gezet.

Drie labels binnen Florys Groep gaan Apollo Jobs als eerste gebruiken: Intro Personeel, Brys en Irys. Florys Groep zal als partner actief zijn en als referentie optreden binnen de flexmarkt.

Bron: Orange Peak Company, 14 april 2022