Antea verkoopt belang in Arbo Support Groep

0
218

Investeringsmaatschappij Antea uit Den Haag heeft zijn belang van 55% in de detacheerder Arbo Support Group verkocht aan investeerder ACE Partners, via een management buy-out.

Arbo Support, adviseurs voor veilig werken in de industrie, richt zich op het verbeteren van arbeidsveiligheid in de industriële sector. Het bedrijf heeft ongeveer 50 medewerkers en vestigingen in Hoogvliet, Zwolle en Maastricht.

Arbo Support: 32% rendement
Antea had sinds 2012 een belang in Arbo Support, en verkoopt nu omdat oprichter Peter van Dobben de Bruyn met pensioen gaat. Antea kan met een rendement van 32% per jaar de participanten een goed resultaat bieden. Het management neemt de aandelen over.

ACT: 25% rendement
Het is voor Antea de tweede exit in korte tijd. In juli werd een belang van 31,7% in Amsterdam Capital Trading Group verkocht aan het management. ACT is een sales- en tradinghuis op het gebied van environmental products zoals CO2-emissierechten en groencertficaten. Antea was aandeelhouder sinds 2011, en behaalde op deze investering een rendement van 25% op jaarbasis.

Goed exitklimaat
Volgens Antea-oprichter Robert De Boeck is het een goed exitklimaat. Omdat ondernemers meer vertrouwen hebben zijn banken weer bereid overnames te financieren.

Investeerder Antea heeft in ongeveer 50 Nederlandse mkb-bedrijven tussen de 1 en 5 miljoen euro geïnvesteerd. Het bedrijf heeft onder andere een belang in Uniekaas en Zonneveld Ingenieurs.

Bron: Antea, 18 september 2015