Albert Heijn heeft straks minder uitzendkrachten nodig

0
361

Supermarktketen Albert Heijn gaat fors investeren in de supply-chain. Daardoor zijn op termijn minder uitzendkrachten nodig.

Albert Heijn heeft zijn medewerkers laten weten de komende jaren fors te willen investeren in zijn Supply Chain. Enerzijds door stap voor stap een deel van de werkwijze ten aanzien van houdbare producten in Regionale Distributie Centra (RDC) te mechaniseren. Daarnaast wil Albert Heijn de versketen versimpelen door een deel van dit assortiment in National Category Centers (NCC’s) onder te brengen.

Versimpeling versketen
Leveranciers brengen hun producten straks direct na productie naar één centrale locatie (NCC’s). Hierdoor verdwijnt het voorraadpunt bij de leverancier en ontvangen winkels straks alle producten uit dezelfde categorieën bij elkaar. Voor klanten betekent dit dat zij nog versere producten in de winkel zullen aantreffen. De NCC’s zullen de Landelijke Vers Centra (LVC) in Nieuwegein en Utrecht over enkele jaren volledig vervangen. Albert Heijn kiest ervoor de NCC’s aan een logistieke dienstverlener uit te besteden.

Geleidelijke afname aantal uitzendkrachten
Het aantal uitzendkrachten zal door de mechanisatie- en versimpelinginspanningen geleidelijk afnemen. Voor alle huidige Albert Heijn-medewerkers blijft er voldoende werk binnen de organisatie, aldus het persbericht.

Bron: Albert Heijn, 6 september 2012