Adecco: mens centraal in nieuwe economie

0
259

In de nieuwe economie zorgt het MKB dat mensen plezier hebben in hun werk. Dat resulteert in innovatie, business en winst.

‘Als u blijft doen wat u altijd al deed, krijgt u niet meer wat u altijd al kreeg’.
Met dat motto houdt Adecco MKB, onderdeel van Adecco Group Nederland, haar relaties een spiegel voor.

Het motto komt uit de pen van Anke Wiersma van Syntens Innovatiecentrum.

Lezingen Anke Wiersma
Op verzoek van Adecco MKB bracht ze de uitdagingen in relatie tot de arbeidsmarkt en talentontwikkeling in kaart. Haar analyse staat te lezen in De mens centraal in de nieuwe economie. Rond deze studie, die informatief is en dankzij de originele voorbeelden ook erg leuk om te lezen, verzorgt Wiersma namens Adecco MKB een serie lezingen. Data en locaties zijn te vinden op adecco.nl.

Een ecomomie ‘op menselijke maat’ – rol voor MKB
In De mens centraal in de nieuwe economie, schetst Syntens-innovatieadviseur Wiersma de transformatiefase van productie-economie naar ideeën- en innovatie-economie. In deze ‘nieuwe economie’ worden bestaande hiërarchieën doorbroken, komt de nadruk weer te liggen op de menselijke maat en zijn binding van medewerkers en permanente talentontwikkeling speerpunten. Niet de multinational speelt hierin de hoofdrol, maar het MKB dat dankzij haar veerkracht beter in staat is innovatieve samenwerkingsverbanden te creëren en talent op waarde te schatten.

‘Plezier in het werk brengt meer business en winst’
Werk wordt slimmer, duurzamer, flexibeler, vitaler en plezieriger. Blije werknemers zorgen voor meer business en winst.
Voorbeeld is JAZO Zevenaar, in 2010 verkozen tot ‘Slimste bedrijf van Nederland’,
Geconfronteerd met structurele budgetoverschrijdingen en medewerkerchagrijn, wist het hoofd Engineering de directie ervan te overtuigen dat het anders moest. Verantwoordelijkheden werden herverdeeld, er kwam ruimte voor ondernemerschap. ‘Van NIKS naar PRET!’, zo heette het programma voor organisatievernieuwing. De productiviteit en winstcijfers sprongen omhoog; klanten en medewerkers dragen het bedrijf op handen.

Bron: Adecco.nl, 19 november 2012