Adecco helpt jongeren op zoek naar werk

0
130

Adecco start vandaag voor de derde jaar met haar project ‘Way to Work’ om jongeren over de hele wereld te helpen aan een baan.

Meer dan 7000 Adecco medewerkers in 50 landen gaan vandaag de straat op en bezoeken scholen en universiteiten om hun expertise met jongeren en werkzoekenden te delen. Zij bieden o.a. 1000 gratis coaching sessies, trainingen en workshops aan. Daarnaast geven zij advies over o.a. een beter cv, betere motivatiebrief en voorbereiding naar het sollicitatiegesprek. Adecco’s doel is om de jeugdwerkloosheid wereldwijd aan te pakken.

Jeugdwerkloosheid
Wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen mensen zonder werk, waarvan bijna 40 procent 25 jaar of jonger is. Op hetzelfde moment zijn er 8 miljoen banen vrij in de VS en Europa alleen.

Street Day
Ook Groeps-CEO Patrick De Maeseneire draagt zijn steentje bij tijdens de ‘Street Day’ actie in Amsterdam. “Bedrijven als het onze kunnen een verschil maken en een bijdrage leveren. In 2013 en 2014 deden er in totaal 17.000 Adecco medewerkers mee en bereikten wij meer dan 1 miljoen mensen op zoek naar werk.”

Way to Work
‘Street Day’ is een onderdeel van het bredere Adecco Way to Work programma. Tot 1 mei kunnen jongeren in 33 landen deelnemen aan het ‘CEO for One Month’ programma, waarmee zij kans maken om Adecco’s CEO voor een maand te worden, onder het directe toezicht van Patrick De Maeseneire.

Meer informatie over het project: www.adeccowaytowork.com .

Bron: Adecco Group, 26 maart 2015