Adecco Group loopt 700.000 km voor Win4Youth

0
162

Adecco Group gaat door met haar actie voor Win4Youth. In 2014 krijgt dit een vervolg met als doel: 50 keer fietsend de wereld rond voor jongereneducatie.

Mede geïnspireerd door het succes van 2013, af te lezen aan een donatie van 360 duizend USD aan educatieve doelen, heeft Adecco Group besloten in 2014 door te gaan met haar charitatieve project Win4Youth.

Fietsen voor het goede doel
Wereldwijd gaan enkele duizenden medewerkers, flexwerkers en relaties geld bij elkaar fietsen voor kleinschalige organisaties die zich inzetten voor betere perspectieven voor kansarme jongeren. Met als mijlpaal: de beklimming van de Col du Tourmalet in Frankrijk in augustus 2014, waar 70 medewerkers van Adecco Group aan deel zullen nemen. Bij alle initiatieven in Nederland streeft Adecco Group ook dit jaar weer naar een zo groot mogelijke betrokkenheid van relaties en flexwerkers.

Sinds 2010 in actie voor Win4Youth
Het eerste startschot voor Win4Youth klonk in 2010, in Zürich, waar het hoofdkantoor van ’s werelds grootste personele dienstverlener staat. Alle zestig landen waar Adecco Group actief is, hebben naar eigen inzicht invulling gegeven aan het centrale initiatief, dat binnen de organisatie veel enthousiasme teweeg heeft gebracht.

Meer perspectief door educatie
Tijdens Win4Youth 2013 is hardgelopen voor het goede doel, met als hoogtepunt in Nederland deelname van 100 collega’s en relaties aan de Dam tot Damloop. Wereldwijd namen 70 collega’s deel aan de Athens Classic Marathon, waaronder twee collega’s van Adecco Group Nederland. Allen onder professionele begeleiding. Het aantal gelopen kilometers bedroeg 700.840, waarvan de 150 vestigingen van Adecco Group Nederland er 55.000 voor hun rekening namen. Het bijeen gelopen geldbedrag van USD 360.000,- wordt verdeeld over projecten in Colombia, Thailand, Italië en België. De projecten hebben met elkaar gemeen dat ze een sterk lokaal karakter hebben en gericht zijn op betere perspectieven voor kansarme jongeren door opvang en opleiding. Voor 2014 zijn vergelijkbare
projecten geselecteerd in Cambodja, Argentinië, Portugal, Polen en Italië.

50 keer de wereld rond
De lat ligt weer hoog in 2014 tijdens de vijfde editie van Win4Youth. Het wereldwijde doel is gesteld op twee miljoen fietskilometers, wat overeenkomt met vijftig keer de wereld rond oftewel vijf keer naar de maan. Adecco Group Nederland gaat ervan uit 100 duizend fietskilometers bij te dragen. Alle vestigingen organiseren eigen evenementen, waarbij opnieuw zoveel mogelijk werkrelaties betrokken zullen worden. Alle kilometers die op de speciale Win4Youth website en app worden ingevoerd, tellen mee voor de eindscore. Adecco Group Nederland selecteert één collega die wordt afgevaardigd naar de beklimming van de Col du Tourmalet in de Franse Pyreneeën, op 30 augustus 2014. In totaal beschikt Adecco Group over zeventig startbewijzen voor deze sportieve uitdaging.

Passie en doorzettingsvermogen
Ieder jaar weet Adecco een bijzondere ambassadeur uit de sportwereld aan Win4Youth te verbinden. Het boegbeeld van dit jaar is Alessandro Zanardi, de Italiaanse autocoureur die voor Lotus zijn grootste successen behaalde, maar in 2001 als gevolg van een zwaar ongeval een punt achter zijn Formule 1 carrière moest zetten. Zanardi verloor beide benen, vocht terug en legde zich toe op handbiken. Tijdens de Paralympische Zomerspelen van 2012 in Londen won hij twee keer goud. Een beter voorbeeld van passie en doorzettingsvermogen kunnen de medewerkers van Adecco Group zich n auwelijks wensen. Dit is een extra stimulans om ook de interne landencompetitie aan te gaan, die dit jaar een bijzondere dimensie heeft. Van de tien Adecco Group landen die in totaal de meeste kilometers bij elkaar fietsen, krijgen tien medewerkers een week vrij af om mee te werken bij één van de geselecteerde projecten.

Bron: Adecco.nl, 28 januari 2014