Adecco: bijeenkomsten met Adjiedj Bakas over IT en internet

0
483

Adecco organiseert inspirerende, compacte ontbijtbijeenkomsten met trendicoon Adjiedj Bakas, onder de titel: “Hoe IT en Internet ons werk veranderen.”

Trendicoon Adjiedj Bakas, auteur van onder meer De Toekomst van Werk, is erop getraind om de impact van onze keuzes eerder te overzien en te duiden.

“We schaffen massaal smartphones en tablets aan en zetten alles wat we beleven of ergens van vinden op Facebook of Twitter. Wat zijn de consequenties en dilemma’s?”

Op verzoek van Adecco Group Nederland gaat Bakas op tournee om zijn ideeën en inzichten te delen met ondernemers en HR-professionals die de ‘wereld van werk’ beter in kaart willen hebben.

Privacy is een van de vraagstukken
Nog maar kort geleden spraken specialisten in landelijke media hun zorgen uit over ‘de cloud’. Het was en is maar zeer de vraag of deze vorm van informatieopslag via internet voldoende privacy garanties biedt. Het dilemma werd al eerder aangesneden door Adjiedj Bakas, die in 2009 is uitgeroepen tot Trendwatcher van het Jaar. Het privacyvraagstuk is één van de onderwerpen die Bakas bij de kop pakt tijdens een reeks van regionale inspiratie- en netwerkbijeenkomsten, waartoe personele dienstverlener Adecco Group Nederland het initiatief heeft genomen.

Kleinschalige bijeenkomsten
Adecco en Bakas hebben gekozen voor kleinschalige bijeenkomsten. “We willen met onze klanten en relaties in dialoog kunnen treden”, zegt Patrick Bakker, algemeen directeur Adecco Group Nederland. “Bakas steekt op zijn onnavolgbare manier het vuurtje aan door opmerkelijke ontwikkelingen en dilemma’s in hun context te plaatsen. Vervolgens gaan we met onze gasten op zoek naar antwoorden en oplossingen. We hebben niet de pretentie om de toekomstperspectieven in één ochtend neer te zetten. We hebben wel de ambitie om elkaar te inspireren door kennis en ideeën uit te wisselen en samen voorbij de crisis te kijken.”

Online aanmelden voor gratis deelname
De Adecco/Bakas-karavaan doet Amsterdam, Apeldoorn, Drachten en Etten-Leur aan. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 20 november (Drachten), de laatste op 29 november (Etten-Leur). Op adecco.nl en ajilon.nl staat een overzicht van data en locaties, met een online aanmeldoptie. Aan de performance van Adjiedj Bakas gaat steeds een werkontbijt vooraf. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wie zich aanmeldt, krijgt een digitale ticket toegezonden, waarmee de gratis toegang gegarandeerd is.

Bron: Adecco.nl, 5 november 2012