Adapt gelanceerd: a platform to adapt

0
182

Adapt, een initiatief van oprichter Clemens Huis in ’t Veld om professionals het beste uit zichzelf laten halen, is met de oprichting van de eerste zelfstandige Tribe-bv’s officieel gelanceerd.

Professionals verbinden
Adapt verbindt professionals in een organisatieconcept dat hen ondersteunt het maximale uit hun carrière te halen. Dit doet zij door professionals te verbinden in expert-teams waar de focus ligt op Team-work, Thought Leadership, Innovatie en een Leven-Lang-Leren. Adapt ondersteunt hierbij altijd actief het ondernemerschap: iedereen wordt mede-aandeelhouder en ook kan er vrij geswitcht worden van en naar freelancerschap.

Naar een continu aanpasritme
Het ontstaan van Adapt komt voort uit de steeds grotere fricties die Clemens Huis in ’t Veld en zijn partners op de arbeidsmarkt en bij organisaties zien. “Individuele mensen en organisaties moeten naar een continu aanpasritme. Individuen en organisaties hebben hier grote moeite mee” stelt Huis in ’t Veld.

adapt

Ondernemende professionals
Huis in ’t veld gelooft dat het succes van organisaties steeds meer bepaald wordt door de prestaties van individuele mensen, met name door een selecte groep ondernemende professionals. Daarom is Adapt opgericht: een organisatie die professionals “a platform to adapt” biedt, waar iedereen mee onderneemt als aandeelhouder en partner. “Alles bij Adapt draait om die mensen te ondersteunen nog beter te worden en om hen uitdagingen te bieden.”

Tribes
Adapt draait om zelfstandige ‘Tribes’; zelfstandige bv’s waar expert-teams zonder hiërarchie samenwerken. Adapt biedt Tribes een “plug and play” organisatieconcept, waar alles wat de bedrijfsorganisatie ondersteunt, is geregeld, zo lean als mogelijk.

Adapt start in 2016 met 3 tribes:
• Adapt Business Analytics, specialist in Agile BI, is reeds succesvol gelanceerd. De vorming van een Expert-team is in volle gang.
• Adapt Applications specialiseert zich op het Java platform en formeert actief eigen SCRUM teams.
• Adapt Project Delivery richt zich op Project Management As a Service (PMAAS).

Bron: Adapt, 10 maart 2016