Active Personeelsdiensten sluit zich aan bij Q Jobs, België

0
232

De Nederlandse uitzendorganisatie Active Personeelsdiensten uit Venray, gespecialiseerd in detachering, werving & selectie en uitzenden, sluit zich aan bij Q Jobs, de HR-groep van Tessy Damen en Paul Kerkhofs.

CEO Sem Franssen is trots op de eerste Q Jobs overname in de uitzendsector.

“In België hebben we met Q Jobs de voorbije 15 jaren organisch een landelijke dekking uitgebouwd en zijn we ondertussen met 25 kantoren in elke Vlaamse en Waalse provincie actief, met uitzondering van provincie Luxemburg. In de moeilijke arbeidsmarkt merken dat we door een continue focus op kwaliteit er toch nog in slagen het verschil te maken voor onze kandidaten en klanten.

In 2018 zijn we gestart met activiteiten in Nederland via Q Work en zijn we ondertussen actief in Zuid-Nederland met een hoofdkantoor in Waalwijk en flexoffices in Gorinchem, Dongen, Weert en Susteren. We merken echter ook in Nederland het belang van een grotere spreiding met oog voor lokale verankering. Een sterk lokaal verankerde speler als Active past perfect in dat plaatje.”

Active Personeelsdienst sluit zich aan bij Q Jobs
V.l.n.r. achteraan: Tessy Damen en Paul Kerkhofs, vooraan: Sem Franssen en Jos Bexkens

Zaakvoerder en eigenaar van Active Jos Bexkens kan dat beamen. “We voelden zelf de nood aan schaalvergroting en waren daarom op zoek naar een partner met synergiemogelijkheden. Deze hebben we met Q Jobs en Q Work gevonden.
Een extra troef was de aanwezigheid van de familiale waarden bij Q, die we ook bij Active hoog in het vaandel dragen. Het contact zat meteen goed. Ik blijf zelf nog een tijdje aan boord om de overgang in goede banen te leiden en Active verder mee te laten groeien onder de vleugels van de grotere familiale Q-groep.”

Duitsland
Q Jobs opende in 2020, net voor de coronacrisis, zijn eerste kantoor in Duitsland.
“Geen evidente periode voor de uitbouw van een nieuwe kernmarkt, maar we hebben ondanks de hobbelige start ten gevolge van Corona, wel het potentieel gemerkt van de Duitse markt. Het feit dat Active Personeelsdiensten vanuit Venray aan de Duits-Nederlandse grens ook actief is in het Duitse werkgebied creëert ook synergiemogelijkheden met de Duitse Q Jobs-zus.”

In 2003 werd Q Jobs opgericht als uitzend- en selectiekantoor, met als specialisatie de bouwsector. Tessy Damen, de oprichtster, stelde vast dat bedrijven behoefte hadden aan een HR-specialist voor het rekruteren van personeel met een technische achtergrond. De organisatie is sinds de oprichting stevig blijven groeien, en heeft zich verder gespecialiseerd in industrie, office, bouw, technische en logistieke profielen.

Bron: Q Jobs, persbericht 24 december 2021