Accent Jobs For People test jobs voor uitzendkrachten

0
1528


15 maart 2010

AccentJobsUitzend- en detacheringsbureau Accent Jobs For People gaat jobs testen voordat ze die aan uitzendkrachten aanbieden.

Deze ongekende strategie moet er voor zorgen dat Accent ook in 2010 minstens 15.000 werkzoekenden aan een job kan helpen.

Functiescouting
Uitzendconsulenten gaan banen gedurende een aantal uur testen om te weten wat de functie inhoudt, maar ook hoe de sfeer binnen het bedrijf is en hoe de collega’s met elkaar omgaan. Intern krijgt deze werkwijze de naam ‘functiescouting’ mee.

Kans op vast contract
Lieven Bonamie, Marketing Director Accent Jobs For People: “Als we 15.000 mensen een vaste job willen geven is die werkwijze echt wel goed. Het helpt onze consulenten om de werkzoekende een job te kunnen aanbieden die echt past. Daarboven zorgt het ook dat de kans op een vast contract voor de uitzendkracht, na zijn uitzendperiode, stijgt. Iets wat Accent bij elke uitzendjob nastreeft.”

Nieuwe campagne
Om deze vernieuwende aanpak kracht bij te zetten lanceerde Accent dit weekend ook een nieuwe campagne onder de slagzin ‘Of toch liever een job die echt bij je past?’. De teaser toont een vreemde job als ‘technisch tekenaar in een tattoo shop’. Online wordt de campagne visueel doorgetrokken op www.accent.jobs. Daarnaast richtte Accent ook de blog www.jobtester.be op waarop haar uitzendconsulenten uitgebereid verslag kunnen uitbrengen van hun dagje ‘in the field’.

Gerelateerd nieuws
> Accent opent 20 nieuwe kantoren in 2009
> Accent neemt Intervention over

Bron: Accent Jobs For People, 15 maart 2010


FlexService – home