ABU week 25-28: uitzenduren stijgen 25%, uitzendomzet stijgt 28%

0
251

ABU marktontwikkelingen uitzendbranche periode 7 2021 (week 25 – 28)

In periode 7, van 21 juni tot en met 18 juli, steeg het aantal uren met 25% en steeg de omzet met 28% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

ABU uitzenduren periode 7, 2021

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren steeg met 31% en de omzet is gestegen met 31% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren steeg met 18% en de omzet steeg met 21% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren steeg met 21% en de omzet steeg met 21% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU uitzendomzet periode 7, 2021

Hoe zijn de trends in type contracten?
Het zijn minder explosieve groeicijfers dan eerder dit jaar, maar de groei is nog steeds stevig, zo verklaart de ABU. Er is nog steeds een flinke groei in het segment Administratief, veroorzaakt door het corona-gerelateerde werk.

De groei in het segment Techniek zet gestaag door en ook de groei in het segment Industrie zet in deze periode door.

De cijfers laten in periode 7 2021 in vergelijking met dezelfde periode in 2020 over het algemeen een stijging zien in uren voor kortlopende contracten (fase A), voor langdurige contracten (fase B/C) bleven de uren ongeveer gelijk. Hetzelfde geldt voor de omzet.

Dit beeld verschilt wel per sector. In alle segmenten is een stijging in fase A-contracten te zien, waarbij de grootste stijging zichtbaar is in het segment Administratief.

Administratief en Techniek laten een daling in B/C contracten zien, terwijl het segment Industrie hierin juist een stijging laat zien.

Bron: ABU, 10 augustus 2021

Lees ook
ABU week 21-24: uitzenduren +31%, uitzendomzet +33%