"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU week 21-24: omzetgroei 10%

In periode 6 (week 21 – 24) is het aantal uitzenduren met 9% toegenomen en de omzet is met 10% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze periode telde een werkbare dag meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, hiervoor is gecorrigeerd.

• De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 11%.
• De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 7%.
• Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 23% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 20%.

Eerste half jaar 2015
Nu periode 6 is afgerond, zijn ook de cijfers over het eerste halfjaar van 2015 compleet. Gemiddeld is het totaal aantal uren dit halfjaar gestegen met 11%, de totale omzet is toegenomen met 12%. In het eerste halfjaar van 2015 waren er twee werkbare dagen minder dan in het eerste halfjaar in 2014, hiervoor is gecorrigeerd.

• Het aantal uren in de administratieve sector is ten opzichte van dezelfde periode gestegen met 8%, de omzet is toegenomen met 10%.
• De industriële sector is met 10% toegenomen in uren ten opzichte van een jaar eerder en eveneens met 10% in omzet.
• De uren in de sector techniek vertonen een stijging van 25% in het eerste halfjaar, de omzet nam toe met 22%.

Bron: ABU, 7 juli 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.