ABU debat over flexibiliteit in de arbeidsmarkt

0
182

Op maandagmiddag 26 november 2012 organiseert de ABU een debat over flexibiliteit in de arbeidsmarkt.

Dit is het eerste debat over de flexibele arbeidsmarkt na de totstandkoming van het nieuwe kabinet, de nieuwe Tweede Kamer en het regeerakkoord. Zie het programma

Spannend debat
ABU: “Het belooft een spannend debat te worden waarin Matthijs Huizing (VVD), Mariëtte Hamer (PvdA), Steven van Weyenberg (D66) en Paul Ulenbelt (SP) hun standpunten en visies over flexibiliteit gaan kruisen. Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor de flexibele arbeidsmarkt? Zijn er kansen en wat zijn de bedreigingen?”

TED Talks
Het debat van de politicy wordt ingeleid door drie TED Talks van Niek Jan van Kesteren (VNO-NCW), Dennis Wiersma (FNV Jong) en prof. dr. Joop Schippers (Universiteit Utrecht). In strak geklokt twaalf minuten vertellen ze hun statement, die als input dienen voor het debat.

Ruggenberg Award
Na afloop van het debat vindt de uitreiking van de tweede Ruggenberg Award plaats. Deze award is vernoemd naar de oud-voorzitter van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) die sinds de oprichting in 1961 heeft gestreden voor de maatschappelijke erkenning en bevordering van uitzendwerk in Nederland. De award wordt sinds vorig jaar jaarlijks door het ABU-bestuur toegekend aan een persoon of organisatie die een bijzondere prestatie in het afgelopen jaar heeft geleverd, waarbij het uitzenden een prominente rol speelde. De winnaar van de Ruggenberg Award krijgt een bedrag van € 10.000 te besteden aan een arbeidsmarktproject. De award wordt uitgereikt door Wiebe Draijer, voorzitter van de SER.

Bron: ABU.nl, november 2012